Een persoonlijke boodschap…

Beste vrienden,

Voordat je verder leest wil ik dat je even rustig de tijd neemt om dit te lezen en ook te verwerken. Ik heb geen zin in half over gekomen verhalen omdat de lezers dit afraffelen, dus neem alsjeblieft de tijd. Alvast bedankt.

Velen van jullie zullen mij kennen als een vrolijk, sociaal en vooral betrokken iemand. En daarmee heb je ook wel een groot deel van mijn ‘kenmerken’ gehad (al ben ik niet zo van het ‘labelen’ van mensen, maar het maakt het in deze beleving iets makkelijker). Er is alleen iets wat jullie nog niet weten.

Ik liep al enige tijd met een ‘issue’ rond en ik wist gedurende lange tijd even niet zo goed hoe ik dit moest oppikken. Na lang piekeren en denken wist ik het heel zeker en was ik ook bereid een belangrijke stap te gaan zetten in mijn leven.

Nu komt het. Sinds enige tijd weet ik van mezelf dat ik homoseksueel ben. Ik had al langer dergelijke gevoelens en liep al een tijdje rond met deze gedachte, maar ik weet het nu ook zelf zeker en ik ga er niet langer omheen draaien. Ik kom er openbaar voor uit en schaam me er ook niet voor, en op 10 juni jl. ben ik voor het eerst uit de kast gekomen en heb ik het aan twee vrienden verteld.

Zo, nu dat er uit is kan ik opgelucht ademhalen en verder met mijn leven. Ik wil jullie alleen wel een boodschap meegeven. Ga me alsjeblieft niet anders behandelen vanwege dit. Zie me niet als iemand anders, gedraag je niet anders, maar behandel me gewoon als dezelfde Jochem die je al kende. Ik ben en blijf mezelf en zal nu niet opeens helemaal veranderen.

Op dit moment zijn er al best wat mensen die het weten. Mijn ouders en zusje, mijn klas en een aantal goede vrienden. ZIj hebben het tot nu toe goed opgepikt en daar ben ik blij mee!

De reden dat ik het nu zo openbaar via het internet vertel is dat het me te veel tijd zou kosten om het iedereen persoonlijk te vertellen, en het van mij geen geheim meer hoeft te zijn. Wat mij betreft mag iedereen het gewoon weten en ik zie een post als deze als de makkelijkste manier om het in één keer aan een grote groep bekend te maken.

Zo. Ik ben blij dat je dit tot aan het eind hebt gelezen en hoop dat de boodschap zo goed is over gekomen. Als je het hier met me over wil hebben, kom dan alsjeblieft naar me toe. Ik zal je vragen gewoon zonder moeilijk te doen willen beantwoorden.

Ik wens jullie nog een fijne dag.

Jochem

JochemPride

Jochem Pluim

Hoi! Welkom op mijn blog! Ik ben Jochem, en op deze site plaats ik veel diverse artikelen. Soms met een scherpe mening, soms slechts om iets met jullie te delen. Hoe dan ook, het is altijd door mij geschreven! Ik wens je veel leesplezier!

Misschien ook interessant voor jou...

2 Reacties

  1. 20 mei 2016

    […] van jullie hebben eerder dit jaar mijn blog gelezen waarin ik openlijk uit de kast kwam. Ik kreeg alleen maar positieve reacties naar […]

  2. 10 juni 2016

    […] dezelfde vragen (althans, ik kreeg die). Dus besloot ik het anders aan te pakken. Namelijk met een bericht op mijn blog, in de zomer van 2015. Dit bericht is ruim 70.000 keer gelezen door ongeveer 65.000 unieke […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *